Læseinspiration: 3 voksenbøger du bør læse for dine børn

At lære sine børn at læse, og ikke mindst at interessere sig for litteratur er en af de bedste ting man kan gøre, hvis man ønsker at give dem et forspring i skolen. Massevis af undersøgelser har kunnet påvise, at det at kunne læse i en ung alder, bidrager meget kraftigt til at accelerere din læringevne, også i andre fag.

Hvis man gerne vil lære sit barn at læse, er det dog vigtigt, at man også får dem til at interessere sig for litteratur, og her kan man med fordel vælge at præsentere noget litteratur for dem, som ligger lidt foran deres læringskurve. På den måde bliver dette lidt højere niveau end man finder i børnebøger naturligt for dem med tiden.

SÅ hvis du gerne vil lære dine børn at læse, kommer der her mine bedste forslag til hvilke bøger du kan præsentere for dem.

1: Toms eventyr af Mark Twain

Den første bog, som du bør præsentere for dit barn, er uden tvivl Toms Eventyr. Historierne om Tom Sawyer er tidløse og er skrevet i et sprog hvor alle kan være med. Derudover kan de fleste børn spejle sig i både Tom, hans venner og ikke mindst hans oplevelser.

Derudover er der en række gode moraler om disciplin, eksempelvis da han skal male det store rækværk ligesom at venskab er et tema som går igennem bogen. For den voksne er der her tale om en bog, som er nemt at læse og ikke mindst underholdende nok til at man ikke skal frygte at kede sig, imens man læser for sine børn.

2: En verdensomsejling under havet af Jules Verne

En anden fantastisk roman som du kan læse for dit barn, er Jules Vernes En verdensomsejling under havet. Selvom at teknologien har rykket sig meget siden denne bog udkom, så er der så mange tidløse ting i bogen, der stadig gør den til en fantastisk læseoplevelse – både for voksen og børn. Hvis dit barn ikke allerede er bekendt med ubåde og de mange dyr som levet i havet, så er dette en fantastisk bog at introducere det hele med.

Karaktererne, særligt Kaptajn Nemo er fascinerende for voksne og børn og jeg er ikke i tvivl om, at han vil skabe et varigt indtryk hos dit barn.

Der er mange andre gode romaner af Jules Verne som du kan kaste dig over, men denne er den mest børnevenlige af dem.

3: Robin Hood af Howard Pyle

Den tredje og sidste roman som man bør læse for sit barn, er selvfølgelig selveste Robin Hood. Det gode ve denne roman er igen den simple præmis, der gør den helt perfekt til at lære børn om godt og ondt.

Udover meget præcist at vise forskellen på godt og ondt, så er der også en super morale om, at man skal behandle andre mennesker godt.

For den voksne er der her også tale om en historie som er utrolig underholdende og ikke mindst let at komme igennem selv efter en lang dag på kontoret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *