Tre grunde til at du skal lære dit barn at læse

At læse og at lytte er to lige vigtige ingredienser for dit barns evne til at lære. Netop derfor kan det være en stor fordel at dit barn allerede har et vist kendskab til det at læse inden de starter i folkeskolen. Så hvis du vil hjælpe dit barn til at få en god start på sin skolegang kommer der her tre gode grunde til hvorfor du skal lære dit barn at læse.

1: Dit barn får en bedre fantasi

Den primære grund til hvorfor du bør lære dit barn at læse og ikke mindst læse højt for dit barn er at børn har en mere livlig fantasi end voksne af åbenlyse grunde og ved at læse højt for dit barn vil du kunne hjælpe dit barn til at udvikle en god fantasi. Dette gør ofte at dit barn ender med at blive mere kreativ senere i livet, da man fra en tidlig alder er vant til at ting kan forandre sig – lidt ligesom man ser i eventyr. Det er simpelthen i fantasicenteret i hjernen at ivlrksætter-trangen ofte ligger gemt. Hvis dit barn lærer at læse tidligt vil det i højere grad selv kunne vælge hvilke bøger de ønsker at læse og dermed kan barnet  – selv i et tidlig alder – vælge hvad den ønsker at blive klog på hvilket stimulerer udviklingen af nye kompetencer.

2: Dit barn får lettere ved at udvikle sit ordforråd

Den anden grund til at børn bør lære at læse så tidligt som muligt er at dit barn får lettere ved at udvikle et større ordforråd på sigt. Dette virker meget simpelt og det er det i bund og grund også. Men som nævnt før så er børn bedre til at lære noget når de er små da man lærer ting ubevidst hvilket vil sige at den nye viden sætter sig på rygraden. Ved at udvikle et stort ordforråd er der en større sandsynlighed for at dit barn bliver god til at lære sprog, da man får lettere ved at kunne forstå hvordan ord relater til et andet sprog.

3: Du øger dit barns indlærings evne

Den sidste årsag til at dit barn bør lære at læse tidligt er, at det vil øge dit barns indlærings evne da man ved at kunne læse tidligt selv kan tage ansvar for sin egen læring i et vist omfang. At læse er derfor en afgørende forudsætning for at kunne lære alt fra matematik til fysik, geografi og meget andet.

Men som sagt er det en fordel at du starter med at læse historier højt for dit barn indtil du mener at det selv er i stand til at komme igennem en let børnebog. Ved at læse højt for dit barn vil du så spirene til alle tre kompetencer ovenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *